Wat is het beste puppy voer voor jouw pup?

Wanneer je net een puppy hebt gekocht, is het vaak een kwestie van uitproberen welke voeding je pup het lekkerst vindt. De smaak is echter niet het enige belangrijke punt om op te letten bij het kopen van voeding. Het is namelijk van levensbelang dat de voeding de juiste vitaminen en mineralen bevat, oeten puppy voedingm je pup zo gezond mogelijk op te laten groeien.

Welke voeding past bij je pup?

Twijfel je of je pup wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Er zijn een aantal signalen die erop kunnen wijzen dat dat inderdaad het geval is:

  •  De vacht van je puppy is dof, of de haren vallen uit;
  •  Je pup lijkt zelf ook geen goed humeur te hebben. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld darmkrampen;
  •  Je pup heeft dunne ontlasting. Diarree is altijd een slecht teken.

In het beste puppy voer zitten vooral veel dierlijke vetten en eiwitten. Deze geven je pup de energie om goed te groeien en lekker te spelen.

Heeft je pup geen tijd om te eten?

Veel puppy’s spelen het liefst de hele dag. Hierdoor nemen ze onvoldoende tijd om rustig te eten. Als je pup eenmaal begint met schrokken, is de kans ook nog eens heel groot dat dat schrokken steeds erger wordt. Te snel eten kan ervoor zorgen dat je huisdier het eten vervolgens weer uitbraakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een anti schrokbak voor de hond kan in zo’n geval uitkomst bieden. In deze bak zitten extra uitstulpingen, waar je hond omheen moet eten. Dit zorgt ervoor dat je pup vanzelf langzamer gaat eten. Een spuugprobleem zal daarmee razendsnel verholpen worden.

Opvoeden, ook tijdens het eten!

Heb jij al eens geprobeerd de etensbak van je pup weg te halen, terwijl die aan het eten was? Grote kans dat je pup boos werd en begon te grommen, blaffen of bijten. Dit lijkt bij zo’n pup misschien nog heel schattig, maar als je niet uitkijkt zal hij of zij als volwassen hond hetzelfde gedrag blijven vertonen. Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurt als een van je kinderen op een onbewaakt ogenblik de voerbak weghaalt? Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk om je pup al vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan het feit dat je de voederbak onder het eten kan wegnemen. Je pup zal dan vanzelf leren dat een reactie niet nodig is, omdat de voederbak vanzelf weer teruggezet wordt. Zo voed je je kleine hond vanaf het begin goed op en voorkom je problemen op oudere leeftijd.

Plaats een Advertentie